woensdag 10 januari 2007

Enkele maanden geleden kwam er hier een brief toe met daarin de boodschap dat wij gekozen waren om mee te doen aan een enquete. Blablablie, blablablaa... de brief vloog bij het oud papier.
Ongeveer een maand terug stond er hier opeens een meneer aan de deur: niet wij, 'de bewoners van', maar eigenlijk alleen ikke, was de uitverkorene om vragen te beantwoorden, en de meneer wou graag een afspraak maken. Helaas voor hem was het niet verplicht om mee te doen, en ik was slechtgezind en in een zodanig asociale bui dat ik hem met lege handen heb weggestuurd. Hij vertelde er al wel bij dat het zou kunnen dat hij terugkwam als ze te weinig enquetes hadden afgenomen.

Vorige week bleek het dan zover: een andere kerel van dezelfde blablablie blablablaa kwam langs voor een afspraak. 'Ge kunt uw lot niet blijven tarten', dacht ik bij mezelven, en besloot om dan toch maar mee te doen (in de hoop dat ze mij dan voor de rest van mijn leven niet meer zouden aanklampen in winkelstraten) met die 'sociaal-politieke' enquete. Which was today.
Toen ik vorige week vroeg waarover de enquete zou gaan, mocht hij eigenlijk niks verklappen. Maar er waren onder andere vragen (verklapper!) à la 'vanaf welke leeftijd vind je dat dit of dat mag'.
Ja lap, dacht ik, seks!

'k Heb toch één seksvraag gehad. ;-)
En voor de rest ging het over politiek, beleid, veiligheidsgevoel, 'hoeveel keer per week doe je dit of dat', werk, school, pensioen, 'ben je gelukkig' and so on. De lijsten van 'helemaal eens - eens - oneens - helemaal oneens' en cijferkes van nul tot tien vloeiden op den duur door mekaar... gelukkig ging dat uur rap voorbij.

En heb ik nu een reis naar Disneyland gewonnen???
NEE ZENNE! De shmeerlappen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ja, ik word ook beroerd van die enquetes... tegenwoordig is mijn vaste telefoonnr nog enkel goed om gevonden te worden in de telefoongids voor enquetes, als ik al telefoon krijg op mijn vaste, is het van enqueteurs :s

Anoniem zei

En ondertussen ook geen reis naar IJsland :-(

@roedi: check www.robinson.be