vrijdag 27 juli 2007

Te Lekker Voor Deze Wereld

Na wekenlange hongerige dromen was het gisteren tijd voor actie: ik besloot Lilith's bananentaart te maken.
Ik had een pak kant-en-klaar kruimeldeeg en het recept leek makkelijk en snel, dus ik dacht na een half uur wel klaar te zijn.
No way José. Toen ik eens in de oven keek om te zien of mijn deeg nog niet bruin genoeg was, bleken de randen in mekaar gezakt te zijn (waarschijnlijk omdat er geen vulling in zat en niks het dus tegenhield).
Ikke dat deeg weer rap uit de oven gehaald en geknoeid om het weer mooi in vorm te krijgen, maar het plakte al helemaal dicht.
Fuck you, Marc Payot! dacht ik, dan maak ik zelf wel kruimeldeeg!
Dat lukte dan weer wel, tot ik het wou uitrollen... 't viel helemaal uit mekaar. En waarom bestaat dat kant-en-klaar wel in uitgerolde vorm? Deegpechdag!
Soit, 'k heb mijn springvorm dan maar bekleed met platgedrukte stukken deeg... een dikke laag, maar wel stevig en lekker zacht.
Het choco-roommengsel was too good to be true. Na een paar scheppen geproefd te hebben voelde ik wel een suikerbom ontploffen in mijn hoofd - misschien maar best ook, anders had ik gewoon heel de pot leeg gelepeld. Na ze verder afgewerkt te hebben heeft de taart een half dagje in de ijskast gestaan om op te stijven, en ze is zo lekker dat we (2 personen!) ze op nog geen 24u tijd al helemaal hebben opgegeten...

6 opmerkingen:

Adem zei

dus volgende zondag kom ik eens op bezoek. En ik zal zekere verwachtingen koesteren ;-)

vleervlinder zei

oeioei bedoelde deze zondag of volgende week? :)
kom maar af, we maken er dan ineens een bananentaartblogmeeting van!

Anoniem zei

Oei, ik zal daar best niet aan beginnen...

Anoniem zei

Waar is die meeting?

:-D

Mmm, taart!

Adem zei

good question, Zita!

vleervlinder zei

't is in Menen!
en jullie mogen echt serieus bananentaart komen eten za, maar ik moet het dan ook wel echt serieus weten :-)