dinsdag 13 maart 2007

d'helle

Het voorbije weekend was er eentje van uitstapkes... what else, met zo'n mooi weer! Zaterdag efkes gaan rondwandelen in de Bergelenput (Natuurpunt-domein in Gullegem) en zondag naar Wallonië en een scheepsliftentoerke gedaan... dus ook naar het hellend vlak van Ronquières.
En ik ga weer de enige zijn die dacht dat dat gewoon een heuvel was! (haja, 'hellend vlak'...)
Blijkt dat dus een scheepslift te zijn, en vanaf nu weet ik dus ook hoe dat er precies uitziet (namelijk: groot). Foto's daarvan zijn nog onderweg, Valentijn heeft mij al ver-flickrd en dat is een mooi beeld van waarom mijn foto's nog onderweg zijn...

Maar dat is dus het ergste nog niet he! (al is het wel zondig, I know)
Toen wij in Ronquières op de parking onze bokes zaten op te eten, kwam er opeens een oud Waals ventje aan op een fiets. Hij stopte bij ons en wou iets vragen, ik dacht dat het ging over de streek ofzo... tot ik tussen al zijn gebrabbel "vous croyez en dieu?" ontwaarde. Terwijl we daar rustig zaten te eten kregen we nog een heel verhaal (dat we toch maar half verstonden, haha sucker!) in onze nek gesmeten over god en zijn zoon Jezus die voor ons gestorven is aan het kruis, en dat we moeten geloven omdat we anders zouden branden in de hel.

Het was inderdaad best wel warm, eigenlijk feitelijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

oe kundje hi nu azo de luiord uut'angne? :p
hullehem behot zech...
zieje hi oek van westvlaanderen?

vleervlinder zei

nieje ik zen van antwaarpe :)

een naar west-vlaanderen uitgeweken boerentrien uit de kempen meer bepaald! niet dat het hier opvalt, da van die boerentrien ;)