donderdag 10 december 2009

Mijn geschrijf is als koekjes. Allemaal leuk en mooi, zo'n sterretjesvorm uitsteken, maar achteraf komt er alleen een hoop ingezakt bruin spul uit de oven.
Zo voelt het, zo ongeveer. Ik heb duizend woorden, miljoenen woorden, ik schrijf hele epistels in mijn hoofd, maar eens uitgetypt zijn die woorden ook ingezakt spul. In mijn hoofd is het allemaal veel mooier. In mijn hoofd draaien duizenden dingen duizenden toertjes, sommige al jarenlang.
Dat besef ik nu pas. Want plots is er een klik, en wordt dat toertjesdraaien omgezet in iets echt. Plots is er een moederinstinct dat alles overneemt; dat al de rest niet zozeer onbelangrijk maakt maar wel naar de achtergrond verdringt. Dat alles een vreemde wending geeft maar tegelijk zo natuurlijk, logisch en meant-to-be aanvoelt. Ik wist zelfs niet dat ik dat had, een moederinstinct. Blijkt dat er niks tegen opgewassen is, seg. Ik dacht eerst dat ik misschien een Cylon was en mijn programmatie het overnam.
Maar nee. Ik word gewoon mama. :-)


Dat is nogal wat anders dan in den tijd dat ik met Marjolijn op de zolder speelde met de poppen, dat de boiler een papflesverwarmer was en dat de Backstreet Boys als vleermuizen door het zolderraam kwamen binnenvliegen om te babysitten. Ge ziet, ik ben perfect voorbereid :-D

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Een hele dikke proficiat!

:-)

Lies zei

Goed nieuws! Ik ken je niet, maar als ik me voor een reactie mag baseren op je blog: amai, dat kind gaat zich nogal amuseren! ;-)

jeronimo zei

how cool een klein nest vleervlindertjes!
proficiat an ook aan de papa!

sunnymoon zei

superproficiat! jullie zullen een heel gezellige knusse familie worden denk ik!!!!

Carree zei

Proficiat é!

josie zei

Superfijn nieuws, proficiat!

An zei

Proficiat!

Ik ben zo jaloers op de schattige, zelfgemaakte knuffeltjes/spulletjes die de nieuwe spruit ooit van zijn mama gaat krijgen. ^^

An zei

An = Eikebah trouwens. Kwestie van niet te denken dat ge rare stalkers zou hebben. :p

evelyne zei

Hey,

Ik kom hier geregeld eens piepen, maar heb nog nooit gereageerd (denk ik).
Van harte gefeliciteerd! Geniet van alles wat komen gaat! 't Wordt pas echt leuk als je leven begint te voelen in je buik...

groetjes,

Vliene (zelf 28 weken zwanger van kadet nummer 1)

Anoniem zei

Proficiat!!

Groetjes,
Sara

Kathleen zei

Proficiat! Dat kindje gaat plezier aan jullie beleven als ouders met al die zelfgemaakte spulletjes en zo. :D

Anoniem zei

jij wordt volgens mij een geweldige moeder. zo crea en origineel. heb zelf zo een 'creamum' en beleef er al bijna 46 jaar plezier aan... zo zouden alle moeders moeten zijn. gefeliciteerd en heel veel voor- en binnenpretjes!

bib

elisse zei

olalala dat kind gaat zich gelukkig prijzen met zo'n leuke mama!