donderdag 8 februari 2007

Al een week lang beleef ik wilde avonturen als interimrekkervulster in den Delhaize:

(-)
* Onverstaanbare Mjièndenaars die iets komen vragen en die ik afwimpel met een 'ik weet het ni, ik werk hier nog ni zo lang'.
't Is geeneens gelogen he.
*Ik kan het niet meer aan, heel de tijd koeken en chips en spaghetti-
sauzen aanvullen vlak voor mijn middagpauze (de honger!). En als ik 'zuurkoolvrij' lees op een drankfles in plaats van 'koolzuurvrij' is dat toch een teken dat ik over een grens zit.
* Heel den dag dezelfde schijtmuziek... 'je danst met jezelf, wohohoho' 30x per dag. Blaah.
En dan al die reclame van 'de rolls royce onder de sinaasappels' en 'ik ben verzot op crêpe suzette' ken ik ook al vanbuiten...
* Ik kom 's avonds stikkapot thuis, mijn benen en rug zijn geradbraakt van heel de dag te bukken en te hurken, mijn handen en vingers liggen open (en dan loopt er tomaten- of ajuinensap in die wondjes... AAARGH), en dan heb ik ook nog eens een snotvalling van hier tot in Tokio. Dat komt ervan he, eerst in de koeltoog hangen, dan onder een warme blazer staan, dan diepvriezers aanvullen...
* Als ik om 6u moet opstaan, val ik pas om 1u in slaap 'want misschien ga ik mijn wekker niet horen' en word ik om 4u al weer wakker 'want misschien heb ik mij al overslapen'. Kopzorgen go away!

(+)
* Een oud madammeke kwam vragen naar appelmoes met brokjes, ze had haar verkeerde bril op en zag niet goed. Toen ik haar het juiste potje gaf, pakte ze met een "merci é" mijn hand vast. :-)
* I'm (almost) the only one die voor 7u 's morgens de sneeuw ziet vallen, door een mistige donkere tuin schuifelt, en in het licht van de straatlantaarn bevrozen spinnewebben ziet fonkelen. Sereniteit alom!
* Het getuigt van een sterke persoonlijkheid dat ik al die cake en chocolade niet koop en opeet.
* Olé chimpansee, één zeldzame keer U2 en Simon&Garfunkel!
* Ik ga met de fiets dus mag ik Valentijns IJslandmuts opzetten, en die is zoooo goe! De enige muts die fatsoenlijk mijn oren verwarmt én er niet al te belachelijk uitziet in combinatie met mij. Ik ben er nog nooit zo'n tegengekomen, tot nu. Normaal was die muts voor mij, maar Valentijn vond ze ook zo goe dat hij ze zelf heeft gehouden. Maar mijn IJslands vest past niet op mijne kop!
* Ik geniet eens zo hard van lekker warm eten en zelfs van boterhammen met confituur, van een verfrissende (maar toch warme) douche, en van een zeldzame diepe slaap waardoor ik mij 's morgens echt uitgerust voel.
*Jeuj, geld! :-)

In the meanwhile krijg ik hier ook nog een verhalenstokje toegesmeten, maar dat is voor een andere keer. Mijn arme kapotte vingers kunnen niet meer typen. En mijn chocomelk wordt koud.

2 opmerkingen:

roedi zei

kan je geen fijne handschoentjes dragen ?
hard werken... en dan te bedenken dat er een pipo vorige week 100 miljoen euro heeft gewonnen :s

vleervlinder zei

ik zou die handschoenen ook direct kapotkrijgen :p

en die pipo is zijn geld nog altij ni gaan claimen :s