dinsdag 4 september 2007

Not my lucky day today.
Ik doe al enkele nachten geen oog dicht omdat ik heel de tijd denk aan botjes. Enkellaarsjes, zonder hak, zwart (dus overal bij passend), gezien in de folder van de Scapino, en dan uitgescheurd en in mijn portefeuille gestoken om er op elk moment van de dag naar te kunnen kijken.
Ik ben nog nooit verliefd geweest op botjes.
Toen ik ze dan vandaag wou gaan kopen probeerde ik mijn liefde te kalmeren, voor het geval de botjes eigenlijk helemaal ni goe zouden zijn. Ik geraakte ni gekalmeerd, en ze bleken inderdaad ni goe te zijn. *bleit* Stofke dat volgens mij rap zou verslijten, veel te dunne zool, ze zaten ongemakkelijk, en alleen als ik er als een piraat zou willen uitzien (okee ja, soms wil ik dat) zouden mijn smalle enkels content zijn met botjes die vanboven kei breed uitlopen. Geen botjes dus. En wedden dat ik er vanzeleven nooit meer mooie vind en dus al mijn kleedjes moet combineren met basketsloefen?

Achja, misschien maar best ook, want ik heb eigenlijk geen geld om uit te geven. Volgende week zou ik normaal - eerst zien en dan geloven! - weer kunnen beginnen bij de plantengroothandel waar ik al een aantal maanden heb gewerkt... voordat jobstudenten er met al het werk vandoor gingen. En voordat ik de RVA aan mijn been kreeg en mijn uitkering geschorst werd en ik een contract ondertekende met stappen-om-werk-te-zoeken. Blaah. Ik heb een paar jaar geleden al eens zo'n contract gehad en ik moet toegeven dat ik er toen door vanalle omstandigheden een beetje mijn voeten aan heb geveegd, dus is het wel logisch dat ik daar nu voor gestraft ben en met een zwaarder contract zit... on the other hand: ik ben veranderd, ik heb kunnen uitproberen en uitzoeken wat ik graag doe en wat niet, ik ben eindelijk in de buurt van something called vast werk, maar dan komen er al die kopzorgen bij en dat verlamt mij. Ik wil niet gepusht worden, ik wil niet verplicht solliciteren voor jobs die ik eigenlijk niet wil, ik wil niet meer wanhopig zijn.
Al is dat laatste volgens mij helaas den aard van het beestje... *zucht*

Soit, 'k heb in ieder geval al één kopzorg minder. 't Is al maandenlang dat ik regelmatig opeens hoofdpijn heb, misselijk ben en duizelig word als ik de trap nog maar oploop. Nope, niet zwanger. Een doktersbezoek om bloed te laten trekken heb ik heel de tijd uitgesteld - blaah, dokters, afgezanten van de duivel! - maar vorige week ben ik dan toch maar gegaan. En joepie, ik blijk met een ijzertekort te zitten! En dat komt niet door het feit dat ik vegetariër ben, dus geen joepie! voor mijn wederhelft die mij weer vlees wil zien eten. (Ja, ik voel mij enorm gesteund in mijn overtuigingen :-/)
Nu moet ik dus pillen pakken die eigenlijk stiekem koffiebonen zijn... ze zouden heel vies zijn en ik wacht nog op vreemde bijwerkingen, maar van die ene pil die ik gisteren al heb gepakt heb ik nog geen last gehad, en ik heb zowaar zelfs minder hoofdpijn! Na een week aan een stuk hoofdpijn gehad te hebben, hoera!

Dat is dus eigenlijk goed nieuws. Maar toch, ik had gehoopt dat mijn foto van de dag er ene met botjes was geweest, speciale botjes voor een speciale dag, want ik zit al aan een tiende van 365! (h)
En ik ben zo verslaafd aan Flickr, aaaah!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

oe ik dacht dat gij zei da gij geen veggie-seut waart, weldus :s
lol nja dan moette voedingssupplementen slikken hé wan van gras alleen kunde niet goed leven ;-)

azo bovendie blijk jij nog een bone collector te zijn ook? :-)
allez smakelijk!

Anoniem zei

Oohh, zwijg me van botjes! Ik smacht naar nieuwe, maar het shoppen zaterdag heeft ook hier niets opgeleverd, die dat ik mooi vond, hadden ze niet in de juiste maat, en de andere vielen tegen...

Ijzertekort, ai ai. Ook een veggie hier trouwens, en al een paar keer pillen moeten nemen, maar dat zullen geen straffe geweest zijn, want het ware van die lekkere bruistabletten-met-een-smaakje... Mijn schoonzus (geen veggie) heeft al eens ijzerspuiten gekregen omdat pillen slecht werken, en dat was naar het schijnt geen lachtertje...

vleervlinder zei

@ jeronimo: awel ja, geen veggie-SEUT, maar gewoon veggie... ofnee, cool veggie :-p
ik kan mij trouwens ni herinneren da ik daar iets over heb gezegd, da ging over seutefolkie eh ;-)
volgens mij heb ik da angstvallig verzwegen, want gij met uw moorddadig humeur...


en @ jeronimo en josie: toch nog effe benadrukken dat dat ijzertekort NIET komt doordat ik veggie ben (de dokter zei dat de oorzaak daarvan bij vrouwen meestal hun regels zijn... en ik ben nog altijd een vrouw, helaas)

dP zei

Botjes ... Ik heb ook dunnen onderbenen en jaaaaaaaren geleden een paar botjes gekocht met plateauzooltjes onder en een rits achter aan de hiel, die me perfect pasten. De plateauzool en hak zijn kapot, maar ik wil ze door de schoenmaker laten herstellen. Gewoon omdat dé botjes inderdaad niet evident zijn. Ik leef met u mee!

IJzertekort ... Ferrograd vond ik heel goed helpen. Grote rode pillen waren dat. Daarna moest ik yougurt eten (beter voor de maag). loeibaar ijzer is bwakkes!! Maar wel zachter voor de maag. Ik leef weeral mee!