zaterdag 8 september 2007

To zen or not to zen

Ik heb regelmatig de neiging om dingen die ik ook gewoon kan kopen, zelf te maken. Soms is dat moeilijk willen doen. Soms is dat gierig doen. Meestal is dat gewoon creatief doen.
Zo ook nu. Valentijn heeft een mooi groot foto-album van vroeger; de mensen van de fotowinkel (die nu niet meer bestaat, helaas, anders kon ik er een kijkje gaan nemen) hadden dat zelf gemaakt (gedeeltelijk met handgeschept papier, yummie!) en gebonden, en nu ga ik dat namaken.
Want ik heb een album nodig voor onze foto's van Noorwegen, en ik wil die bindmethode kunnen, 't ziet er niet zo moeilijk uit.
Dus nu ben ik al heel de dag bezig met het verknippen, plooien en plakken van de overschot van ons blauw behangpapier. Ik heb al twaalf vellen en zou aan vijftien kunnen geraken, maar nu blijkt mijn blauw papier op te zijn. En ik dacht dat er nog kei veel was! No panikare, dacht ik, dan doe ik de rest wel in het groen, Noorwegen is toch ook groen?
Na de papiervoorraad gecheckt te hebben, blijk ik nog maar genoeg groen te hebben voor één vel... IIIH!
Paars dan? I don't know. Van oranje hebben we nog twee volledige rollen - maar dat is dan weer zo'n kleur voor een reis naar Rio de Janeiro ofzo. En beige is zo... euhm... beige? Problemo problemo.

Maar niks kan mijn vandaag van mijn melk brengen, want ik heb daarstraks havermoutpap gemaakt en ben dan nog eens naar het Duits militair kerkhof gefietst. Ik was alleen thuis en verveelde mij, 't is de enige dag mooi weer, mijn fietsconditie moest opgekrikt worden... 'k ben blij dat ik ben gegaan. Beetje lezen, schrijven, nadenken. Ik kom daar echt graag... lekker rustig en groen. Ik voel mij weer helemaal zen.

Maar zou ik nu toch niet beter gewoon een fotoboek kopen?


Everything zen, everything zen - I don't think so...

2 opmerkingen:

Jeronimo zei

mijn pa maakt ook altijd zijn albums met een fotosnijmachine en van die rare plakdinges om foot's netjes op je fotoppaier te kunne plakken, ga naar een tekenwinkel en koop daar je papier in gewenste kleur, formaat, gewicht en dergelijke ;-)

vleervlinder zei

'k Heb de makkelijkste weg gekozen en maar direct een fotoboek gekocht :p
Maar het papier dat ik al had gesneden enzo kan ik nog altijd gebruiken voor een dun album met losse foto's, 'k heb er zo al eens ééntje gemaakt maar toen had ik het papier ook zelf geschept, da was nog meer werk :)
Ik had er eigenlijk zelfs nog ni aan gedacht om gewoon papier te kopen en dat dan te binden... bij mij is 't alles zelf doen of niks :)