zaterdag 26 augustus 2006

- Zeg Het Met Darmflora -

Sinds woensdagnamiddag lig ik hier buikgrieperig te wezen en heb ik mijn tijd voornamelijk doorgebracht in de zetel, in bed en op de wc. Gisteren is de dokter dan langsgeweest en nu zit ik hier met drie pakken medicatie - the most ever in my life.
Dat spul tegen diarree en braken is okee, njammie, precies fruitsnoepkes... maar die capsules die de darmflora versterken... what the fuck is da? Veevoeder? Eikebah!
En no way josé dat ik dat met capsule en al in mijn strot geramd krijg... ik giet dat poeder in een bodempje fruitsap en drink het dan zo op. Het ruikt en smaakt alsof het van den Aveve komt. Jakkes. En de darmflora maar juichen.
Maar door dat ziekzijn mis ik vandaag dus mijn eerste en misschien wel enige barbeque van dit jaar, boehoehoe! Meer bepaald de barbeque van Valentijns familie, waar ik niet mijn eigen veggie spul moet meepakken omdat ik niet de enige vegetariër ben, en waar ze niet elk jaar dezelfde vragen stellen zoals dat wel het geval is bij mijn grootouders .

'Hèh?? Waarom eet gij geen vlees? Gij zijt toch ni dik?'
'Maar allee moemoe, da heeft niks te maken met dik zijn of vet eten, ik wil gewoon geen dieren eten. Ik vindt da beter zo. Ik ben trouwens al zeker zes jaar vegetariër. Ge hebt da vorig jaar ook al gevraagd.'
'Ge weet ni wa ge mist menneke.'

Elk jaar opnieuw. Leve de kerstfeestjes.
Maar goed, hier zit ik dus thuis met alleen Arabella die ook maar één ding kan: op bed liggen en maffen. Alleen verbeeld zij zich waarschijnlijk niet hoe er aliens uit het plafond komen of dat Valentijn hier in de zetel zit MET EEN SIGARET en 'stomme trut, moeit u ni' zegt. En zij zal zich ook wel niet bezighouden met zich afvragen hoeveel pijn het kan doen als je een draadje trekt door het gaatje van mijn neusbel, er een strakke knoop in legt en er mij dan aan voorttrekt. Of hoe het zou zijn als je twee mensen met hun naakte ruggen aan mekaar plakt met secondelijm.
Die Arabella heeft nogal een leuk leven van slapen en eten en rondhuppelen in de tuin.
Maar ik, als ik 's nachts niet kan slapen en lig te woelen in bed, beeld ik mij in dat Chineesjes de vormen die ik woel, uitkappen in rots en daar het behang rond doen dat we hier al af de muren hebben gescheurd en dat dan moeten verkopen.
Ik droom dat ik met een Louis XIV-pruik op de schaatsbaan het beste van mijzelf geef, en als de regionale televisie mij dan wil filmen, trek ik vieze gezichten, en daarom hebben ze bloempotten van mij gepikt. En ik droom ook van Nicole&Hugo.
Om maar te zeggen dat ik serieus krankzinnig aan het worden ben. Curse you, darmflora!

1 opmerking:

Zita zei

Ai ai ai, jij had het ook al zitten!

:-s

En die capsules om de darmflora te versterken, ruiken idd naar Aveve! Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen!

:-D